19 Mayıs 2010 Çarşamba

Çanakkale Bilim Şenliği'nde Pardus 64-bit Tanıtıldı







Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Belediyesi'nin işbirliğinde organize edilen "3. Öğrenci Bilim Şenliği" dün gerçekleştirildi. Öğrencilerin yapmış oldukları bilimsel çalışmaları sözlü ya da afiş şeklinde sundukları etkinliğe halk tarafından yoğun ilgi vardı.

Halk Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Pardus 64-bit ekibi de yerini aldı. Her yaştan kitlenin katıldığı etkinlikte standımıza uğrayanlara öncelikle özgür yazılım anlatılarak, Pardus tanıtıldı. Ardından da bir üniversite-Pardus işbirliği projesi olan, Pardus'un 64-bit mimarili işlemcilere port edilmesinden bahsedilerek, projenin kullanıcılara kazandırdıkları hakkında bilgi verildi.

Büyük, küçük her yaştan kitlenin katıldığı etkinlik gün boyu devam etti. Özellikle küçük yaştaki bilgisayar kullanıcılarının özgür yazılımla tanıştırılması adına önemli bir etkinlikti.
Etkinlik dahilinde projelerin tanıtımının yapıldığı bir de sunum gerçekleştirildi. Pardus 64-bit projesi 8 üniversiteden sonra Çanakkale'de de anlatılmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder